Заняття на свіжому повітрі та дезінфекція: у МОН оприлюднили карантинні правила для шкіл

13:12, 6 августа 2020
Під час освітнього процесу необхідно дотримуватися соціальної дистанції, правил гігієни, користуватися засобами індивідуального захисту і уникати масових скупчень.
Заняття на свіжому повітрі та дезінфекція: у МОН оприлюднили карантинні правила для шкіл
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

З 1 вересня в школах необхідно дотримуватися соціальної дистанції та правил гігієни. Такі рекомендації оприлюднило Міністерство освіти й науки на своєму сайті.

«До початку навчального року засновникам закладів рекомендовано забезпечити школи дезінфекційними та мийний засобами та засобами індивідуального захисту, обладнати спеціальні місця для обробки рук і збору використаних масок і рукавичок, а також створити умови для соціального дистанціювання й уникнення скупчень. Для мінімізації пересування учнів у школах рекомендує закріпити за класами окремі навчальні кабінети. Під час уроків вчителям варто обирати види діяльності, які мінімізують безпосередній фізичний контакт. Учнів з хронічними легеневими хворобами, розладами імунної системи, цукровим діабетом рекомендують перевести на дистанційне навчання», – йдеться у повідомленні.

Для дотримання соціального дистанціювання рекомендується: відкрити кілька входів і виходів, збільшити відстань між партами, використовувати розмітку на підлозі для організованого руху по коридорах, використовувати великі приміщення, проводити заняття на відкритому повітрі, встановити гнучкий графік початку занять для різних категорій учнів.

До слова, школи можуть ввести гнучку структуру навчального року з можливістю перенесення термінів канікул, початку і завершення семестрів з урахуванням епідситуації.

Нагадуємо, що Кабмін схвалив реформування харчування в школах.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про підсумки основної сесії ЗНО.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду