У Києві на 6 станціях метро запустили 4G

15:28, 17 августа 2020
Запуск 4G у метро відбувається поетапно.
У Києві на 6 станціях метро запустили 4G
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На 6 станціях київського метро та в тунелях між ними: Університет, Театральна, Контрактова та Поштова площі, Майдан Незалежності та Золоті Ворота запустили 4G. Тепер швидкісний інтернет працює на 15 станціях, передає пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.

До кінця серпня мобільні оператори разом з партнером – компанією Huawei – планують запустити 4G ще на 7 станціях: Хрещатик, Площа Льва Толстого,  Олімпійська, Палац Україна та Палац спорту, Кловська та Печерська. А всі інші станції метро – до кінця цього року.

За даними мобільних операторів, з моменту запуску 4G на перших станція разом абоненти використали більше 50 терабайтів мобільного інтернету. Цікаво, що цього обсягу трафіку вистачить, наприклад, на 7 років безперервного перегляду відео у HD-якості.  

Перша станція із 4G стала Академмістечко, де інтернет почав працювати ще в березні. У липні Київстар, Vodafone Україна та lifecell запустили інтернет ще на 8-ми станціях.

Для роботи 4G в «підземці» оператори використовують спільне обладнання, але власні частоти - відповідно до ліцензій.  Частоти використовуються у двох діапазонах: 1800 МГц та 2600 МГц, що дозволяє забезпечити кращу якість та швидкість мобільного інтернету.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про те, коли побудують метро на Троєщину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді