Завершено розслідування у справі посадовця ГПУ, який підозрюється у шахрайстві

17:13, 23 сентября 2020
Експосадовець ГПУ вимагав зі столичного забудовника 150 тис. доларів за ніби то закриття кримінального провадження.
Завершено розслідування у справі посадовця ГПУ, який підозрюється у шахрайстві
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокурорами САП прийнято рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно колишнього начальника Головного слідчого управління ГПУ, підозрюваного у шахрайстві та підбурюванні до надання неправомірної вигоди у розмірі 150 тис. доларів США ексдиректору ДБР. Про це йдеться у повідомленні пресцентру Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. 

Так, в ході досудового розслідування встановлено, що колишній посадовець ГПУ за посередництва свого спільника вимагав зі столичного забудовника 150 тис. доларів за закриття кримінального провадження, що розслідується територіальним управлінням ДБР. Вказані кошти начебто мали передаватися директору ДБР, однак такого наміру у експрацівника прокуратури не було.

Їх було викрито 3 грудня 2019 року одразу після отримання першої частини обумовлених коштів, а саме 75 тис. доларів США.

Крім того, в ході проведення слідчий дій встановлено, що колишній посадовець зберігав вогнепальну зброю – пістолет «Vzor 70» без передбаченого законом дозволу.

Дії колишнього начальника управління ГПУ кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369, ч. 1 ст. 263 КК України.

На сьогодні досудове розслідування у справі стосовно колишнього працівника прокуратури завершено. Підозрюваному та його адвокатам відкрито матеріали справи для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Зауважимо, що матеріали щодо його спільника виділені в окреме провадження, досудове розслідування в якому ще триває.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що голові Харківського окружного адмінсуду повідомили про підозру у хабарництві. 

Раніше САП повідомила про підозру колишньому посадовцю Генпрокуратури. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва