Нацполіція викрила схему тіньового обігу валюти на 100 мільйонів гривень

20:00, 24 сентября 2020
Розробники злочинної схеми мали кримінальні зв’язки.
Нацполіція викрила схему тіньового обігу валюти на 100 мільйонів гривень
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Головного слідчого управління Нацполіції спільно з Департаментом кіберполіції, за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора, викрили злочинну схему тіньового обігу іноземної валюти. Про це інформує пресслужба Нацполіції.

Правоохоронці встановили, що упродовж двох років на території держави діяло стійке злочинне угруповання. До його складу входили фактичні власники ряду небанківських фінансових установ. Зокрема зловмисники здійснювали незаконні валютно-обмінні операції за курсами, що значно відрізнялися від фіксованих державою.

Порушники не здійснювали документального оформлення операцій із валютою. Відтак зловмисники «зекономили» на сплаті обов’язкових податкових платежів та привласнили понад 100 мільйонів гривень.

Крім того, розробники злочинної схеми мали кримінальні зв’язки. В обов’язки представників кримінального світу входило розширення схеми тіньового обігу валют на території держави.

Слідчі дії за ст. 364-1 (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) та ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України тривають. Наразі перевіряються факти причетності до скоєння злочину службових осіб регуляторних та контролюючих органів.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що у Миколаєві затримано поліцейського, який отримав 3 тис. дол США хабара за уникнення відповідальності.

До слова, Офіс Генпрокурора хоче видати США людину, якій загрожує смертна кара.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва