На Дніпровщині викрили проросійську мережу агітаторів, які хотіли зірвати міцеві вибори

16:47, 6 октября 2020
Ця інформація, за даними експертів, містить заклики до зміни меж території або державного кордону України.
На Дніпровщині викрили проросійську мережу агітаторів, які хотіли зірвати міцеві вибори
СБУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Дніпровщині Служба безпеки України викрила регіональний осередок всеукраїнської мережі «тролів», що розповсюджували через соцмережі матеріали, які могли вплинути на виборчий процес, та закликали до порушення територіальної цілісності нашої держави. Про це інформує прес-служба СБУ.

Кіберфахівці та слідчі спецслужби задокументували мешканців Дніпра, Кривого Рогу та Павлограду, які є адміністраторами груп у соціальних мережах та розповсюджували в інтернеті антиукраїнські матеріали. Ця інформація, за даними експертів, містить заклики до зміни меж території або державного кордону України.

Правоохоронці додатково встановили, що зловмисники активно вели листування з мешканцями Росії і так званого ОРДЛО, які ставили перед ними завдання із поширення фейкових матеріалів щодо майбутніх виборів в Україні та кандидатів до органів місцевого самоврядування. Вони також планували ескалацію соціальної напруженості у регіоні та провокацію масових порушень громадського порядку.

Наразі слідчі СБУ продовжують досудове розслідування за кримінальними провадженнями, розпочатими за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) Кримінального кодексу України. Інтернет-агітаторам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що на Миколаївщині 4 учасники організованої групи, за участі інспектора патрульної поліції, постануть перед судом за збут наркотиків. 

Крім того, СБУ спіймала організатора трафіку важких наркотиків через Росію.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва