СБУ спіймала організатора трафіку важких наркотиків через Росію

19:40, 5 октября 2020
Обороти наркотрафіку становили до 2,5 мільйона гривень на місяць.
СБУ спіймала організатора трафіку важких наркотиків через Росію
СБУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співробітники Служби безпеки України блокували контрабанду важких наркотиків до тимчасово окупованих територій Донеччини транзитом через Росію. Про це повідомили у прес-службі органу безпеки.

За даними досудового слідства, наркобізнес налагодив мешканець тимчасово окупованого Донецька. Наркотики зловмисник скуповував у дилерів із Запорізької області та нелегально переправляв на власному автомобілі через лінію розмежування. Мало того, із запровадженням карантину наркоторгівець розробив новий маршрут через територію країни-агресора та розширив клієнтську базу в Росії. За оперативною інформацією, обороти такого наркотрафіку становили до 2,5 мільйона гривень на місяць.

Затримали організатора контрабанди на пункті пропуску «Гоптівка» під час чергової спроби переміщення через кордон майже 400 грамів метадону. Наркотики контрабандист приховав в обшивці автомобіля. Вартість вилученого «товару» за цінами чорного ринку становить 600 тисяч гривень.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що на Миколаївщині 4 учасники організованої групи, за участі інспектора патрульної поліції, постануть перед судом за збут наркотиків. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України