Затримано особу, яка вимагала від слідчого ДБР валютний хабар: відео

15:30, 17 октября 2020
Кошти сплачувалися за нерозголошення особистої інформації, припинення проведення негласних слідчих (розшукових) дій стосовно слідчого ДБР та за непередання отриманих відомостей керівництву Бюро.
Затримано особу, яка вимагала від слідчого ДБР валютний хабар: відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За матеріалами Управління забезпечення особистої безпеки Державного бюро розслідувань слідчі ДБР затримали особу, яка вимагала від слідчого ДБР та його знайомого 20 000 доларів США ( ч. 3 ст. 189 КК України). Про це повідомляє пресслужба Держбюро розслідувань.

За попередньою інформацією, мешканець міста Харкова, діючи за попередньою змовою з іншими особами Державного бюро розслідувань, вимагав від слідчого ДБР та його знайомого 20 000 доларів США.

Кошти сплачувалися за нерозголошення особистої інформації, припинення проведення негласних слідчих (розшукових) дій стосовно слідчого ДБР та за непередання отриманих відомостей керівництву Державного бюро розслідувань.

16 жовтня 2020 року слідчі ДБР затримали особу після одержання нею коштів у сумі 20 000 доларів США у порядку ст.208 КПК України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вимаганні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб та проводяться невідкладні слідчі дії спрямовані на встановлення інших осіб причетних до вчинення кримінального правопорушення.

У разі доведення вини затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що посадовець вимагав та одержав через посередника неправомірну вигоду у сумі 1200 доларів від родича засудженого.

Також ДБР відкрило кримінальне провадження щодо правоохоронців, які привласнювали арештоване майно. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України