Привласнили викрадені коштовності на ₴130 000: ДБР повідомило про підозру двом копам з Кривого Рогу

20:59, 23 октября 2020
У матеріалах справи відсутні будь-які процесуальні документи, згідно з якими працівники відділу поліції вилучали речові докази.
Привласнили викрадені коштовності на ₴130 000: ДБР повідомило про підозру двом копам з Кривого Рогу
ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Держбюро розслідувань повідомили про підозру двом поліцейським Криворізького ВП ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

За даними досудового розслідування, двоє правоохоронців, розслідуючи крадіжку золотих прикрас із квартири мешканки Кривого Рогу, у травні 2019 року затримали 34-річного чоловіка, який частину викраденого вже встиг збути, а  золотий ланцюжок подарував знайомій дівчині. Наступного дня всі прикраси поліцейські знайшли, але повертати господарці не стали. Натомість затриманому чоловіку запропонували все золото продати так званому «валютчику» одного із місцевих ринків, а гроші поділити.

Однак замість «виручки» чоловік став підозрюваним у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 185 ККУ, а обвинувальний акт відносно нього скерували до суду.

У той же час у матеріалах справи відсутні будь-які процесуальні документи, згідно з якими працівники відділу поліції вилучали речові докази.

За висновком експертизи ринкова вартість прикрас становить понад 130 000 гривень.

Таким чином, поліцейські підозрюються у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 191 КК України).

Наразі вирішується питання щодо обрання відносно підозрюваних запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що податківець з Житомирщини незаконно збував інформацію з системи ДПС України.

Додамо, що ДБР повідомило про підозру екскерівнику одного із держпідприємств, який видобув понад 100 000 тонн вапняку без спецдозволу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду