Голову сільської ради засудили до 3 років позбавлення волі за замах на зловживання службовим становищем

16:15, 26 октября 2020
Антикорсуд визнав винним голову Требухівської сільради, який своїми діями міг призвести до виведення в приватну власність 8 га державних земель.
Голову сільської ради засудили до 3 років позбавлення волі за замах на зловживання службовим становищем
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 26 жовтня,  Вищий антикорупційний суд визнав винуватим у замаху на зловживання службовим становищем та службовому підробленні, внаслідок чого понад 8 га державних земель могли незаконно перейти у приватну власність, голову Требухівської сільської ради Броварського району. Про це повідомляє пресцентр Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. 

Так, слідством встановлено, що голова сільради надав дозволи на розробку проєктів землеустрою щодо відведення 35 громадянам земельних ділянок на території села Требухів для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд.

Реалізація вищевказаних проєктів могла привезти до виведення в приватну власність 8 га державних земель.

«Зваживши на достатність та повноту зібраних в рамках досудового розслідування доказів, колегія суддів ВАКС підтримала позицію прокурора САП та визнала голову сільради винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 (в редакції Закону України 1261-VII від 13.05.2014) КК України» - сказано у повідомленні.

Вироком суду посадовця засуджено до 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, державних та комунальних підприємствах, установах та організаціях, пов’язаних із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 3 роки, зі штрафом в розмірі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВАКС відсторонив голову Чернівецької облради від посади ще на місяць. Посадовця підозрюють у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва