Е-парламентаризм та ефективна кадрова політика: Стефанчук розповів про реформування Ради

16:38, 27 октября 2020
Розроблення та впровадження науково обґрунтованої кадрової політики є нагальною потребою для парламенту.
Е-парламентаризм та ефективна кадрова політика: Стефанчук розповів про реформування Ради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Перший заступник голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук розповів про пріоритетні напрями діяльності Парламенту України та професійну підготовку основних парламентських стейкхолдерів, передає пресслужба парламенту.

Зокрема, Стефанчук наголосив на множинності функцій, які здійснює Парламент України, та розповів, за яких умов буде забезпечено їх ефективне виконання.

«Реформування Парламенту неможливе без посилення інституційної спроможності Апарату Верховної Ради України, який забезпечує його життєдіяльність», — зазначив Перший віцеспікер Парламенту України та нагадав, що завдання удосконалення діяльності Апарату Верховної Ради України передбачено в «Дорожній карті реформ щодо внутрішньої реформи та підвищення інституційної спроможності Верховної Ради України».

На його переконання, одним із ключових напрямів зміцнення спроможності Апарату Верховної Ради України є впровадження Стратегії електронного парламентаризму. Для поліпшення його організаційної структури важливим є запровадження нових практик управління кадрами: «започаткування тренінгового центру при Парламенті України, розробка тренінгової політики, запровадження світового досвіду в управлінні кадрами, Кодексу етики для співробітників Апарату та народних депутатів України, управління якістю роботи, врахування гендерних аспектів у роботі співробітників Апарату тощо».

За словами Стефанчука, кадровій політиці у ВРУ мають бути притаманні такі сутнісні риси, як: системність, наукова обґрунтованість та реалістичність врахування потреб у кадрах; послідовність та поетапність вирішення стратегічних кадрових завдань; єдність та багаторівневість щодо охоплення всього кадрового потенціалу; перспективність; демократичність за цілями, соціальною базою та механізмами розв’язання кадрових проблем; моральність та законодавча забезпеченість.

Насамкінець перший заступник голови ВРУ зазначив, що розроблення та впровадження науково обґрунтованої кадрової політики є нагальною потребою, найважливішою передумовою успішної реалізації інноваційної  високих темпів його роботи.

Раніше Руслан Стефанчук розповідав про впровадження народовладдя в судову гілку влади

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Руслан Стефанчук запропонував не здійснювати сезонний перехід часу на території України

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси