Безпідставно виплатили премії: експосадовці Апеляційного суду Київської області постануть перед судом

12:10, 3 ноября 2020
Працівникам суду безпідставно були виплачені премії на загальну суму 388 500 гривень.
Безпідставно виплатили премії: експосадовці Апеляційного суду Київської області постануть перед судом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Направлено до суду обвинувальний акт відносно колишнього керівника апарату Апеляційного суду Київської області та колишнього начальника відділу планування, фінансування та звітності Апеляційного суду Київської області. Про це повідомляє пресслужба Держбюро розслідувань.

Встановлено, експосадовці суду вчинили дії, спрямовані на видачу наказу Апеляційного суду Київської області 5.10.2016 «Про преміювання працівників суду», яким працівникам цього ж суду безпідставно виплачені премії на загальну суму 388 500 гривень.

Згодом експосадовці вчинили дії, спрямовані на видачу ще одного наказу «Про преміювання працівників суду», яким працівникам цього ж суду зайво виплачені премії на загальну суму 689 100 гривень, внаслідок чого останні здійснили розтрату майна Апеляційного суду Київської області в особливо великих розмірах.

Внаслідок видання наказів про преміювання Апеляційному суду Київської області завдано збитків на суму 1 077 600 гривень, що підтверджено висновком судової економічної експертизи.

Таким чином, експосадовці суду обвинувачуються у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 4 ст. 191 та ч. 5 ст. 191 КК України).

У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що начальник поліції в Донецькій області постане перед судом за придбання боєприпасів без дозволу.

Додамо, що ДБР повідомило про підозру посадовцю лісгоспу, чиї дії нанесли понад 5,5 мільйонів гривень збитків державі. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді