У НАЗК знали, що дружина власника ТОВ «Алтаюр» понад 10 років працює в Конституційному Суді України

15:55, 5 ноября 2020
Вона працює в КСУ консультантом.
У НАЗК знали, що дружина власника ТОВ «Алтаюр» понад 10 років працює в Конституційному Суді України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков під час інтерв'ю hromadske.ua розповів, що дружина власника «Алтаюру», який володіє серверами для реєстру е-декларацій, працює в Конституційному Суді України. 

«Після рішення Конституційного Суду ми дізналися, що дружина власника ТОВ «Алтаюр» працює в Конституційному Суді. Якимось консультантом. Буквально вчора це з'ясували», - наголосив Голова НАЗК.

З огляду на викладене, Конституційний Суд змушений доповнити вказані дані з метою надання громадськості повної та об’єктивної інформації.

Так, на момент укладення в 2017 році договору оренди серверів з ТОВ «Алтаюр» Національному агентству з питань запобігання корупції було відомо, що дружина власника товариства Андрія Мартиненка Ганна Мартиненко понад 10 років є працівницею Конституційного Суду України та обіймає посаду головного консультанта відділу юридичного супроводження розгляду конституційних скарг управління опрацювання конституційних скарг Правового департаменту Секретаріату КСУ. З квітня 2020 року вона перебуває у відпустці для догляду за дитиною до трьох років.

Попри це, у 2017 році у НАЗК жодних питань чи занепокоєння з приводу місця праці зазначеної особи не виникало.

Зважаючи на тотальне спотворення фактів та зумисне формування хибних уявлень про ситуацію, укотре звертаємося до окремих представників влади з проханням припинити маніпулювати суспільною думкою з метою дискредитації Конституційного Суду України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в КСУ надійшло подання щодо неконституційності указів Президента про призначення членів НКРЕКП. 

Також  Конституційний Суд зробив заяву щодо розгляду земельної реформи.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки