Ексзаступник директора ДБР Бабіков вважає, що слідчі Бюро стали заручниками «певних політичних процесів»

13:55, 18 ноября 2020
Олександр Бабіков хоче поновитися на посаді через суд.
Ексзаступник директора ДБР Бабіков вважає, що слідчі Бюро стали заручниками «певних політичних процесів»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Своє звільнення з посади заступника голови Держбюро розслідувань Олександр Бабіков розцінює як намагання дистанціювати його від органу досудового розслідування і у такий спосіб впливати на хід розслідування проваджень в центральному апараті Бюро.  Про це він заявив під час інтерв’ю Українському радіо.

«Протягом десяти місяців обговорення проблеми конфлікту інтересів в суспільстві я намагався дізнатися (від НАЗК), в якій справі в мене є приватний інтерес. Коли було прийнято рішення про моє звільнення, я написав офіційний запит в НАЗК, оскільки в.о. директора ДБР призначено як підставу для звільнення лист НАЗК. Виявляється, це єдина справа, присвячена подіям 2010 року, коли відбувалась зміна Конституції. Вони вважали, що оскільки це кримінальне провадження перебуває в розслідуванні слідчих Майдану, я можу, якщо приступлю до виконання обов'язків директора ДБР, якимось чином впливати. Проте для того, щоб виник конфлікт інтересів, мені потрібно було б принаймні очолити ДБР і виконувати повноваження директора. По-друге, на час прийняття рішення це кримінальне провадження було передане слідчим СБУ. Тому навіть гіпотетично конфлікт інтересів не міг виникнути. Тому я розцінюю всі ці дії як те, щоб дистанціювати мене від органу досудового розслідування і у такий спосіб впливати на хід розслідування тих проваджень, які залишились в центральному апараті», — сказав він у інтерв’ю.

За словами Бабікова, наступним кроком після його звільнення в.о. директора ДБР підпорядкував собі Головне Слідче Управління і почав вимагати в його керівника, щоб той звільнився за власним бажанням. На думку О. Бабікова, «це свідчить про намагання зробити слідчих ДБР заручниками певних політичних процесів».

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Бабіков просить ОАСК скасувати наказ ДБР про його звільнення. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки