Спецперевірки держслужбовців з підвищеним рівнем відповідальності: обговорили нову систему

17:57, 26 ноября 2020
Автоматизована система спецперевірок розробляється на виконання рішення Уряду.
Спецперевірки держслужбовців з підвищеним рівнем відповідальності: обговорили нову систему
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 25 листопада, відбулась робоча онлайн-зустріч представників Кабміну, НАДС, НАЗК, Міністерства цифрової трансформації України та Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України. Про це повідомляє пресслужба НАДС.

Учасники зустрічі обговорили хід реалізації проекту автоматизації спеціальних перевірок. Ці перевірки стосуються осіб, які претендують на зайняття посади категорії призначення (обрання) на які здійснюється Президентом, Верховною Радою або Кабінетом Міністрів України.

У НАДС зауважили, що автоматизована система спецперевірок розробляється на виконання рішення КМУ від 11.12.2019 року. Спільним наказом НАДС та Мінцифри від 24.03.2020 № 49-20/56 затверджено Інструкцію електронного документообігу. Вона передбачає захищений та повністю автоматизований обмін інформацією між державними органами, які здійснюють спеціальні перевірки осіб, які претендують на зайняття посад державної служби з підвищеним рівнем відповідальності та корупційним ризиком».

«Робота з проведення спецперевірок є досить трудомісткою. Так, від початку року, не зважаючи на призупинення проведення конкурсів, до НАДС надійшло 489 запитів на проведення спеціальної перевірки. За досвідом попередніх років їх кількість може сягати тисячі. Це досить великий об’єм інформації і автоматизований обмін таких даних, з обмеженим доступом, значно спростив би роботу, і однозначно підвищив його безпеку», -  зазначила голова НАДС Наталія Алюшина.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування спільно з Національним агентством України з питань державної служби за сприяння та підтримки проекту ЄС «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» (EU4PAR) провів у режимі вебконференції комітетські слухання на тему: «Реформа системи оплати праці на державній службі». 

Додамо, у Верховній Раді обговорили, як повинні подавати декларації судді і як їх залучати до відповідальності.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси