Україна уклала договір на поставку 1,8 млн доз китайської вакцини проти COVID-19

14:16, 30 декабря 2020
Країна отримає вакцину протягом 30 днів після її реєстрації.
Україна уклала договір на поставку 1,8 млн доз китайської вакцини проти COVID-19
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

МОЗ уклало договір на поставку 1,8 млн доз вакцини проти COVID-19 виробництва компанії «Сіновак» (Sinovac Biotech, Китай). Про це йдеться у повідомленні пресцентру міністерства охорони здоров’я.

«Президент України Володимир Зеленський спільно з Міністерством охорони здоров'я проводить активну роботу щодо отримання Україною вакцин проти COVID-19. Завдяки поставці вакцин від компанії "Сіновак" ми отримаємо 1,8 млн доз вакцин проти коронавірусної хвороби. Під час першої поставки вакцин в Україну доставлять 700 тис. доз. Їх ми отримаємо протягом 30 днів після реєстрації вакцини або в країні-виробнику, або в інших країнах», — наголосив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Зазначається, що переговори з виробником тривали з вересня 2020 року, а договір підписано з українським фармацевтичним підприємством АТ «Лекхім», яке, за офіційним підтвердженням компанії Sinovac Biotech, є єдиним уповноваженим представником виробника вакцини на території України.

В Офісі Президента також додали, що вакцина Sinovac Biotech (CoronaVac) є інактивованою вакциною, яка випускається у шприці та зберігається при температурі від +2 до +8 градусів за Цельсієм. Проведені клінічні випробування у різних країнах, за результатами проміжних даних, показали ефективність препарату до 97%. Так, ІІІ фазу клінічних випробувань було проведено в Індонезії (1600 пацієнтів, ефективність 97%) та Туреччині (1325 пацієнтів, ефективність 91%). Завершується III фаза клінічних випробувань у Бразилії, проміжні результати очікуються 7 січня 2021 року.

Відповідно, на січень наступного року планується отримання дозволу на застосування препарату в Китаї та інших країнах, також вакцина буде подана на прекваліфікацію до ВООЗ у лютому 2021 року.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що вакцину по програмі COVAX Україна має отримати у березні 2021 року

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області