Зеленський підписав закон щодо оподаткування іноземних компаній

13:48, 30 декабря 2020
Згідно з повідомленням Офісу Президента, закон запобігає ухиленню від оподаткування.
Зеленський підписав закон щодо оподаткування іноземних компаній
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо забезпечення збору даних та інформації, необхідних для декларування окремих об’єктів оподаткування» № 1117-IX, який парламент ухвалив 17 грудня. 

Про це інформує пресцентр Офісу Президента.

Нагадаємо, законом пропонується

  • Відкласти оподаткування контрольованих іноземних компаній (КІК) з 2021 на 2023 рік;
  • Відкласти застосування штрафів для платників акцизного податку;
  • Звільнити від сплати військового збору доходів у грошовій/натуральній формі, отриманих внаслідок ліквідації/припинення іноземної юридичної особи.

 «Ухвалення закону було зумовлене складною ситуацією, що виникла у зв’язку з пандемією COVID-19 і запровадженням обмежувальних заходів, пов’язаних з її поширенням у світі», - відзначили в ОПУ.

Документ, зокрема, вносить зміни у податкове законодавство, спрямовані на уточнення деяких положень трансфертного ціноутворення; уточнює підстави припинення адміністративного арешту; положення щодо коригування фінансового результату до оподаткування щодо операцій, які не мають ділової мети; особливості справляння акцизного податку; особливості оподаткування прибутку контрольованої іноземної компанії.

«Таким чином, забезпечується зменшення навантаження на бізнес щодо сплати податків та створюються механізми для залучення нових інвестицій, виведення економіки з тіні, що приведе до збільшення доходів як державного, так і місцевих бюджетів», - сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» детально аналізувала цей закон

Зокрема, відповідний закон вже назвали таким, що не скасовує, а поглиблює додаткові дискреційні повноваження контролюючих органів, які можуть бути використані з метою тиску на бізнес. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва