Зеленський заявив, що Україна зацікавлена у збільшенні сил НАТО у Чорному морі

16:20, 25 февраля 2021
Генеральний секретар НАТО наполягатиме на тому, щоб Альянс і країни-члени Альянсу на двосторонній основі посилили свою допомогу у підготовці Збройних сил України.
Зеленський заявив, що Україна зацікавлена у збільшенні сил НАТО у Чорному морі
Джерело фото: НАТО
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент Володимир Зеленський обговорив із Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом актуальні питання реалізації євроатлантичного курсу України та можливості поглиблення практичної співпраці з Альянсом. Про це повідомляє офіс Президента. 

Під час зустрічі глава України відмітив важливу роль активізації політичного діалогу України і НАТО у 2021 році для подальшого розвитку відносин.

Президент подякував за рішення придбати медичне обладнання для України з цільового фонду НАТО. У той же час, генсек висловив вдячність за внесок України у постання медичної допомоги авіакомпанією «Антонов».

«Україна готова й надалі взаємодіяти з Альянсом у стратегічних авіаційних перевезеннях у межах програми НАТО SALIS (Strategic Airlift International Solution)», – зауважив Володимир Зеленський.

Під час зустрічі сторони обговорили продовження євроатлантичних реформ в Україні та відповідну модернізацію сектору безпеки й оборони, а також посилення верховенства права та викоріненню корупції. Також Президент сказав, що Україна налаштована на реформування антикорупційного сектору та впровадження актуальної судової реформи.

Було відзначено пріоритетність розвитку Україною у статусі партнера з розширеними можливостями нових форм співпраці з НАТО, що має прискорити процеси подальшого наближення нашої країни до Альянсу.

«На сьогодні найбільш актуальним для України є питання перспективи отримання Плану дій щодо членства в НАТО. Радий чути, що двері НАТО для України відчинені. Дякую, що ви особисто  члени Альянсу підтримують нас у бажанні досягти членства у НАТО. Наша найближча мета – ПДЧ. Ми серйозно ставимося до реформ, оскільки це – насамперед зміцнення нашого оборонного сектору», – Президент подякував Генеральному секретарю за підтримку євроатлантичних прагнень України.

Генсек зауважив, що Організація докладатиме зусиль до збільшення присутності в Чорному морі, і вже почала це робити. НАТО і країни – члени Альянсу на двосторонній основі мали б посилити свою допомогу у підготовці Збройних сил України – Єнс Столтенберг пообіцяв, що наполягатиме на цьому. За його словами, Альянс думатиме, як посилити підтримку військових сил України у межах нинішнього комплексного пакета допомоги. Була висловлена подяка за участь України у місіях НАТО.

«Ми продовжуємо нашу участь у місії НАТО в Афганістані «Рішуча підтримка». Україна готова брати участь у поточних та майбутніх операціях Альянсу», – запевнив Президент.

Володимир Зеленський запросив Єнса Столтенберга взяти участь в урочистих заходах з нагоди 30-річчя незалежності України та в саміті «Кримської платформи» у серпні цього року. Генеральний секретар НАТО повідомив, що серйозно розглядає цю можливість.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Зеленський затвердив план допуску іноземних військових в Україну для проведення навчань.

Також ми повідомляли, що США укріпить співробітництво з НАТО.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси