Генпрокурор ініціює створення робочих груп із неурядовими організаціями щодо проблем кримінальної юстиції

17:30, 26 февраля 2021
За результатами зустрічі будуть створені спільні секторальні робочі групи для вирішення критичних питань за кожним напрямом.
Генпрокурор ініціює створення робочих груп із неурядовими організаціями щодо проблем кримінальної юстиції
Джерело фото: Офіс Генерального прокурора
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела зустріч із неурядовими організаціями «Прокуратура і суспільство».

У зустрічі взяли участь представники Офісу Ради Європи в Україні, Естонського центру східного партнерства та неурядових організацій, зокрема – Центру політико-правових реформ, Коаліції Реанімаційний пакет реформ, «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду Відродження, Експертного центру з прав людини, Української Гельсінської спілки з прав людини, Харківської правозахисної групи, Української Фундації Правової Допомоги, Подільської правової ліги, Ла Страда-Україна, Асоціації жінок-юристок «ЮрФем», Amnesty International, Центру прав людини ZMINA.

Про це повідомляє пресцентр Генерального прокурора.

Учасники зустрічі обговорили зміни, які відбулися в прокуратурі у процесі реформування, підняли питання налагодження постійної комунікації з суспільством та неурядовими організаціями, а також визначили основні вектори співпраці за проблемними напрямами кримінальної юстиції, зокрема, щодо захисту прав активістів, питань кримінально-виконавчої служби, протидії домашньому насильству та інших. За результатами зустрічі будуть створені спільні секторальні робочі групи для вирішення критичних питань за кожним напрямом.

«За духом Права основна функція прокуратури – правозахисна. Ми в першу чергу, повинні берегти суспільні цінності та захищати права людей. Ми беремо на себе відповідальність за сферу кримінальної юстиції і готові до відкритого та сталого діалогу з громадськими організаціями», – заявила Ірина Венедіктова.

Представники неурядових організацій висловили схвальне ставлення до проведення таких регулярних зустрічей із Генпрокурором. Вони озвучили проблемні питання, з якими стикаються у своїй роботі та висловили готовність до налагодження постійного діалогу.

Говорячи про спільну роботу на результат, Венедіктова наголосила, що її необхідно організувати не лише на центральному, але в першу чергу на обласному та місцевому рівні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Венедіктова повідомила, чи поновлюватимуть розслідування щодо сина Байдена.

Також ми повідомляли, що Ірина Венедіктова прокоментувала справу експосадовців ПриватБанку: «Ніякої політики, виключно докази».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва