Зеленський дозволив українським послам працювати дистанційно

18:57, 15 марта 2021
Посольство фізично буде знаходитись в Україні та забезпечуватиме присутність нашої держави в іноземній країні дистанційно.
Зеленський дозволив українським послам працювати дистанційно
Джерело фото: МЗС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство закордонних справ України планує створити новий формат послів із резиденцією в Києві, тобто у форматі 1+2. Про це повідомляється у пресцентрі МЗС.

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, такий формат дистанційної дипломатичної присутності успішно функціонує у багатьох іноземних країнах, зокрема Європейському Союзі, і нині Україна починає втілювати цей передовий досвід як доповнення до традиційних форматів дипломатичної присутності.

«Нововведення Указу Президента про закордонні дипломатичні установи дозволять нам оптимізувати управління та зробити посольства більш мобільними, ефективними та економними для платників податків», - зазначив міністр.

Глава МЗС відмітив, що відтепер ми зможемо створювати посольства України за кордоном із резиденцією в Києві. Тобто посольство фізично знаходиться в Україні та забезпечує присутність нашої держави в іноземній країні дистанційно. В еру тотального онлайну така установа може виконувати практично всі ті самі функції, що й фізично розташована у країні перебування.

«Дипломатична служба багато в чому подібна до військової. Її майбутнє - за компактними, мобільними підрозділами, які здатні швидко та ефективно виконувати  поставлені завдання. Тому ми розробили новий формат. Посольства 1+2 стануть саме такими компактними дипломатичними командами, зокрема в країнах і регіонах, в яких Україна досі не була представлена», - зауважив спікер.

Також він нагадав, що ставить всім керівникам закордонних дипломатичних установ 5 пріоритетних завдань: зміцнювати безпеку України, збільшувати обсяги торгівлі та інвестицій, допомагати українцям за кордоном, нарощувати «м’яку силу» України за кордоном, розширювати свободу подорожей для українців.

«Нововведення дозволяють вже сьогодні на практиці розширювати географію присутності України у світі зі значною економією грошей платників податків. Більше присутності - більше можливостей для Української держави, українського бізнесу та громадян», - підсумував міністр.  

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Зеленський підписав закон щодо перебування в Україні робітників іноземних посольств та консульств.

А також про те, що ще дві країни ввели безвізовий режим з Україною.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області