Зеленський підписав закон щодо перебування в Україні робітників іноземних посольств та консульств

15:35, 1 марта 2021
Закон врегульовує перебування в Україні приватних домашніх робітників співробітників дипломатичних представництв і консульських установ, а також осіб, що працюють за трудовим договором.
Зеленський підписав закон щодо перебування в Україні робітників іноземних посольств та консульств
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» № 1182-IX, ухвалений Верховною Радою України третього лютого 2021 року. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Документ врегульовує правовий статус перебування в Україні приватних домашніх робітників співробітників дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав, а також осіб, що працюють за трудовим договором та не входять до складу персоналу іноземних посольств і консульських установ.

Зазначені категорії осіб реєструватимуться в Міністерстві закордонних справ України. Також МЗС України реєструватиме направлених іноземними державами або міжнародними організаціями студентів, які проходять стажування або навчальну практику в їхніх посольствах, консульствах і представництвах.

Згідно із законом, реєстрація відповідних категорій осіб здійснюється з дотриманням принципу взаємності.

Вказані особи також зможуть в'їжджати та виїжджати з України за паспортними документами та акредитаційними картками, як це роблять акредитовані в МЗС України працівники диппредставництв, консульств, представництв міжнародних організацій, а також члени їхніх сімей.

Також нагадуємо, що Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері пожежної безпеки» № 1187-ІХ, який Верховна Рада ухвалила третього лютого 2021 року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді