Кабмін запропонував посилити кримінальну відповідальність за катування

17:43, 31 марта 2021
Законопроект передбачає посилення відповідальності у виді позбавлення волі від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років у разі вчинення катування представником держави, у тому числі іноземної.
Кабмін запропонував посилити кримінальну відповідальність за катування
Джерело фото: zmina
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 31 березня, Уряд підтримав підготовлений Мін’юстом законопроект «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за катування». Про це повідомив заступник Міністра юстиції Олександр Банчук.

«Цей проект Закону розроблений з метою приведення положень Кримінального кодексу України у відповідність до Конвенції проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання», - зазначив Олександер Банчук.

Катуванням запропоновано вважати будь-яку умисну дію, спрямовану на заподіяння особі сильного фізичного болю чи морального страждання, вчинену з метою примусити її чи іншу особу вчинити дії, що суперечать їх волі. У тому числі – отримати інформацію чи зізнання.

Також проект Закону передбачає посилення відповідальності у виді позбавлення волі від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років у разі вчинення катування представником держави, у тому числі іноземної.

«До цих категорії осіб не застосовуватиметься звільнення від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності та звільнення від відбування покарання у зв'язку із закінченням строків давності виконання обвинувального вироку», – наголосив заступник Міністра юстиції.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що уряд планує спростити працевлаштування людей з інвалідністю.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва