Повернення пільг на електроенергію і мораторій на підвищення тарифів: Рада провалила голосування

17:26, 13 апреля 2021
За результатами голосування проекти постанов не набрали достатньої кількості голосів.
Повернення пільг на електроенергію і мораторій на підвищення тарифів: Рада провалила голосування
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада провалила голосування за повернення пільг на електроенергію і мораторій на підвищення тарифів. Про це свідчать дані на парламентському порталі.

Так, до порядку денного було включено проект Постанови про вжиття невідкладних заходів, спрямованих на повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення за перші 100 кВт/год № 4590.

Проект доповів народний депутат Антон Поляков. Він зазначив, що цією постановою пропонується Уряду повернути перші пільгові 100 кВт/год та встановити тариф на електроенергію населенню (у тому числі тому, яке проживає в житлових будинках, обладнаних кухонними електроплитами) (у тому числі в сільській місцевості) за обсяг, спожитий до 100 кВт/год електроенергії на місяць (включно) в розмірі 0,90 грн за 1 кВт/год (з податком на додану вартість).

Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді відхилити проект постанови, оскільки члени Комітету його не підтримали. Він також нагадав, що Верховна Рада у січні ухвалила таку ж постанову.

Проект Постанови за результатами голосування відхилено («за» - 174 голоси).

Проект Постанови про звернення до Кабінету Міністрів України щодо скасування необґрунтованого збільшення вартості енергоносіїв та введення мораторію терміном на 1 рік на підвищення тарифів на енергоносії № 4609 доповідає народний депутат Тарас Батенко. Він запропонував народним депутатам підтримати звернення до Кабінету Міністрів України щодо недопущення необґрунтованого збільшення вартості енергоносіїв та введення мораторію терміном на 1 рік на підвищення тарифів на енергоносії, а також опалення та гарячу воду.

Проектом Постанови пропонується надати доручення Кабінету Міністрів України невідкладно запровадити мораторій терміном на один рік на дію всіх постанов Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, якими з 1 січня 2021 року було підвищено тарифи на газ та його доставку, електроенергію, опалення та гарячу воду, та не допускати протягом одного року прийняття таких рішень; розробити та внести на розгляд Верховній Раді відповідні зміни до Державного бюджету на 2021 рік, якими передбачити виділення достатнього розміру коштів для покриття потреби у пільгах та субсидіях соціально незахищених верств населення; здійснити перевірку законності та обґрунтованості збільшення вартості енергоносіїв, прийнятих відповідно до актів Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус повідомив, що Комітет не підтримав проект Постанови і пропонує його відхилити. Він нагадав про прийняту 28 січня Постанову, якою врегульовано основні проблемні питання, запропоновані цим проектом Постанови.

За результатами голосування проект Постанови № 4609 не набрав достатньої кількості голосів («за» - 153) і був відхилений.

З трансляцією засідання Верховної Ради можна ознайомитися за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді