Небанківські фінустанови розкриють структури власності

21:05, 16 апреля 2021
До 17 червня небанківські фінансові установи повинні розкрити свої структури власності, - НБУ
Небанківські фінустанови розкриють структури власності
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Всі небанківські фінансові установи (окрім кредитних спілок), а також лізингодавці, оператори поштового зв’язку, які мають право надавати окремі фінансові послуги, повинні будуть подати до Національного банку інформацію про свою структуру власності, - повідомляє пресслужба Національного банку України.

НБУ дозволить публікувати інформацію на власних вебсайтах. Крім цього, усі компанії, які звертатимуться до Національного банку для отримання ліцензії, також повинні розкривати своїх власників та зв’язки між ними. Вимоги до розкриття структур власності небанківських фінустанов запрацюють з 17 квітня 2021 року. Упродовж двох місяців (до 17 червня 2021 року) небанківські фінансові установи повинні розкрити свої структури власності. Упродовж 6 місяців з дати набрання чинності новими правилами, тобто до 17 жовтня 2021 року, компанії, які не мають прозорих структур власності, матимуть змогу виправити цю ситуацію та привести їх у відповідність до нових вимог.

Вимоги до структури власності – один із ключових елементів нового регулювання на ринку небанківських фінансових послуг, про що Національний банк неодноразово зазначав у своїх комунікаціях з ринком, - зазначила директор Департаменту методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ Ольга Гурбич.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що поступово зростуть банківські ставки для населення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді