Паркування в Києві: кількість інспекторів на вулицях столиці буде збільшено удвічі

18:50, 27 апреля 2021
Ціна за евакуацію автомобіля у Києві, у розмірі 1270 грн, є однією з найнижчих в Україні.
Паркування в Києві: кількість інспекторів на вулицях столиці буде збільшено удвічі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Інспекція з паркування в Києві збільшить штат інспекторів з паркування. КМДА планує вдосконалити систему їх навчання та запровадити нові критерії якості роботи інспекторського складу, - повідомляє пресслужба КМДА Києва.

«Інспекція з паркування працює в Києві з 2018 року. За цей час вдалося суттєво покращити ситуацію із паркуванням на столичних вулицях. Але ми бачимо, що потужності інспекції з паркуванням потрібно нарощувати. Адже на сьогодні парк евакуаторів перевищує кількісний потенціал інспекторів: за кожним із них закріплено в середньому 6 евакуаторів на одній локації. А локація включає декілька вулиць. Головний обов’язок інспектора — виписати постанову про порушення, а у разі суттєвого перешкоджання дорожньому русі — викликати евакуатор. Інспектори не забезпечені службовим транспортом і іноді пересуваються у кабінах евакуаторів, якщо це відповідає їхньому маршруту. Тож інспекція з паркування планує збільшити кількість штатних одиниць інспекторів приблизно удвічі та в разі потреби відновити оголошення по добору евакуаторів у приватних компаній», — сказав начальник інспекції з паркування Дмитро Рахматуллін.

Він також зазначив, що наразі розробляються нові механізми роботи інспекції, які дозволять впровадити принцип абсолютної юридичної визначеності всіх етапів її діяльності.

Начальник інспекції з паркування також додав, що ціна за евакуацію автомобіля (1270 гривень) у Києві є однією з найнижчих в Україні. Вона розрахована відповідно до законодавства України, є економічно обґрунтованою та підтвердженою Департаментом економіки та інвестицій КМДА.

«Київська влада створює абсолютно прозорий, цивілізований сервіс, метою якого є превенція і турбота, щоб кияни та гості столиці їхали швидко і паркувалися комфортно. Завдяки системній роботі інспекторів з паркування центральні вулиці Києва стали набагато вільніші і безпечніші для пересування пішоходів, велосипедистів та водіїв»,  резюмував Дмитро Рахматуллін.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про топ-10 головних правил водіння від шоферів зі стажем.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси