2,6 млн грн за сприяння у виділенні землі: затримано двох високопосадовців та посередника

17:15, 7 мая 2021
Отриману суму підозрювані хотіли поділити частинами – 280 тисяч грн, 800 тисяч грн та 1,6 млн грн.
2,6 млн грн за сприяння у виділенні землі: затримано двох високопосадовців та посередника
Джерело фото: gp.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру голові об'єднаної територіальної громади на Київщині, депутату райради та посереднику за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах за попередньою змовою.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, голова ОТГ разом із депутатом районної ради та посередником намагалися заволодіти грошима потерпілого, запевнивши, що можуть допомогти вирішити питання з виділенням земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства. У подальшому вони нібито планували змінити її цільове призначення на землі промислового виробництва для здійснення підприємницької діяльності, хоча насправді не мали наміру цього робити. Свої «послуги» вони оцінили у 2,6 млн грн. Отримати таку суму вони хотіли частинами – 280 тис. грн, 800 тис. грн та 1,6 млн грн.

Під час одержання посередником другої частини коштів у сумі 800 тис. грн їх затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на Черкащині викрито посадовця Регіонального відділення Фонду держмайна у хабарництві за оренду приміщень.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде