Україна та Франція уклали угоди на загальну суму понад 1,3 млрд євро

17:50, 13 мая 2021
Україна купує у Франції 130 електровозів Alstom і 370 пожежних підйомників.
Україна та Франція уклали угоди на загальну суму понад 1,3 млрд євро
Джерело фото: kmu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Уряд України та Уряд Французької Республіки уклали чотири рамкові угоди на загальну суму понад 1,3 млрд євро. Підписання відбулося в межах офіційного візиту Міністра економіки, фінансів та відновлення Французької Республіки Бруно Ле Мера у Київ 13 травня.  Про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів України.

Підписання угод відбулося за онлайн-участі Президента України Володимира Зеленського.

За словами Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, укладені міжурядові угоди сприятимуть розвитку країни, покращенню життя українців та підвищенню рівня кооперації з Французькою Республікою.

Сторони підписали угоди, які передбачають реалізацію проектів щодо:

  • постачання 130 електровозів компанією «Альстом» на загальну суму до 900 млн євро. Рівень локалізації виробництва становитиме 35%.
  • постачання спеціалізованої рятувальної техніки для роботи на висотних будівлях, 370 автодрабин на суму до 300 млн євро. Цей проект має стати основою для оновлення пожежної техніки для гасіння пожеж та рятування людей у висотних будівлях.
  • покращення водопостачання у Луганській області на суму 70 млн євро. Доступ до якісної питної води отримають мешканці понад 20 міст та селищ.
  • покращення водопостачання у Києві на суму 70 млн євро. Реалізація проекту дозволить покращити якість питної води в столиці України для понад 25% її мешканців.

«Усі проекти передбачають локалізацію на українських підприємствах від 30% та вище. Що цілком відповідає нашій стратегії розвитку національного виробництва», — зауважив Шмигаль.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що поїздки в ЄС за «ковід-сертифікатами» можуть бути доступними вже з червня.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді