Поліція депортувала 10 «кримінальних авторитетів», проти яких РНБО запровадила санкції

19:25, 26 мая 2021
В Україні анулювали дозволи на проживання 27 особам з переліку «кримінальних авторитетів», проти яких наклала санкції Рада національної безпеки й оборони.
Поліція депортувала 10 «кримінальних авторитетів», проти яких РНБО запровадила санкції
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні вже 27-м «кримінальним авторитетам» із санкційного списку РНБО анульовані дозвільні документи на проживання в Україні. Десятьох примусово повернули в країни їх походження із забороною в’їзду на територію України.

Про це повідомляє пресслужба департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Серед депортованих осіб - уродженці Грузії та Вірменії, які підтримували зв’язки з представниками криміналітету не лише в країнах свого походження, а й у різних регіонах України.

Також у переліку решти 17-х «авторитетів», яким скасували посвідки та інші дозвільні документи на проживання в Україні – кілька так званих «смотрящих» та уродженці різних країн. Усі вони підозрювані у кримінальних провадженнях, більшість із яких знаходиться у місцях позбавлення волі. Кожен із них буде відповідати за свої «вчинки» та нести відповідальність відповідно до українського законодавства. Їм інкримінують вчинення низки тяжких злочинів: встановлення та поширення злочинного впливу, створення злочинних організацій, розбої, викрадення людей, вимагання коштів тощо.

У поліції зазначають, що робота щодо протидії поширення злочинного впливу кримінальних «авторитетів» із санкційного списку РНБО триває.

Також «Судово-юридична газета» писала, що уряд пропонує запровадити санкції щодо російських акторів, які виступали в окупованому Криму.

Додамо, що Україна ввела санкції проти кримінальних авторитетів: в списку 674 особи.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва