Рада прийняла за основу законопроект про функціонування національної системи кваліфікацій

12:17, 3 июня 2021
Законопроектом пропонується визначити терміни повної та часткової професійної кваліфікації.
Рада прийняла за основу законопроект про функціонування національної системи кваліфікацій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 4147  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування національної системи кваліфікацій». Про це повідомляється на сайті ВР.

Законопроект спрямований на законодавче визначення часткової кваліфікації, встановлення сучасних вимог до професійних знань та умінь працівників, усунення колізій між професійними стандартами та кваліфікаційними характеристиками, окремих питань розроблення, затвердження та введення в дію професійних стандартів, створення та ведення Реєстру видів занять (професій) та кваліфікацій, діяльності Галузевих рад з розроблення професійних стандартів, а також врегулювання пов’язаних із цим окремих положень законодавства про функції колегіального органу у сфері кваліфікацій (Національне агентство кваліфікацій).

Законопроектом пропонується визначити терміни повної та часткової професійної кваліфікації; встановити пріоритетність професійних стандартів над кваліфікаційними характеристикам;, окремі питання розроблення, затвердження та введення в дію професійних стандартів; створення та ведення Реєстру видів занять (професій) та кваліфікацій, діяльності Галузевих рад з розроблення професійних стандартів, пов’язаних із цим окремих положень законодавства про функції колегіального органу у сфері кваліфікацій та інших пов’язаних питань.

Раніше ми детально розбирали цей законопроект. 

Підписуйтесь на наш  Telegram-канал  і на Twitter , щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді