Суд повернув громаді Києва землю на Трухановому острові вартістю понад 25 мільйонів

16:34, 9 июня 2021
Прокуратурою встановлено факт безпідставного зайняття громадською організацією цієї землі та обмеження вільного доступу громадян до неї та річки Десенка.
Суд повернув громаді Києва землю на Трухановому острові вартістю понад 25 мільйонів
Джерело фото: kyiv.media
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокурорами Офісу Генерального прокурора у Верховному Суді доведено обґрунтованість позову про повернення Київській міській раді земельної ділянки площею 1,16 га на Трухановому острові у місті Києві вартістю понад 25 млн грн. Про це повідомляє пресслужба ОГП.

Прокуратурою встановлено факт безпідставного зайняття громадською  організацією цієї землі та обмеження вільного доступу громадян до неї та річки Десенка через встановлення паркану та використання будівель і споруд на ділянці без правовстановлювальних документів.

Раніше Київською міською прокуратурою доведено в суді, що міськрадою не приймалося жодних рішень про передачу земельної ділянки у користування або власність громадській організації, також відсутні дозвільні документи на проведення будівельних робіт.

Погодившись із доводами прокурора, наведеними у касаційній скарзі, Верховний Суд скасував постанову Північного апеляційного господарського суду та залишив у силі рішення Господарського суду міста Києва, яким  громадську організацію зобов’язано повернути земельну ділянку територіальній громаді міста Києва, а також привести її у придатний для використання стан, звільнивши в тому числі від нерухомого майна.

Таким чином, завдяки своєчасному та ефективному реагуванню прокурора на факти порушення вимог земельного законодавства, які висвітлювалися у засобах масової інформації восени 2019 року, територіальна громада зможе законно користуватися цією землею.

Раніше ми розповідали, що сплата орендної плати в більшому розмірі не надає права на повернення цих сум у розумінні статті 1215 ЦК: ВС.

Також «Судово-юридична газета» пояснювала, коли договір оренди землі вважається укладеним.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва