Накопичувальна пенсія в Україні: що відомо

10:30, 4 августа 2021
Накопичувальна пенсія виплачуватиметься додатково до солідарної та не зменшуватиме її розмір.
Накопичувальна пенсія в Україні: що відомо
Джерело фото: epravda
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що в Україні планують створити Державний накопичувальний̆ фонд, який на початку буде єдиним для всіх, гарантування вкладів цього фонду буде стовідсотковим.

Про це він написав на сторінці в Facebook.

За словами міністра, накопичувальна система утворюється як додаткова до наявної солідарної. А добровільне пенсійне страхування здійснюватиметься із залученням недержавних пенсійних фондів.

«Разом з Мінсоцполітики в рамках робочої групи ми доопрацьовуємо модель пенсійної системи, яка зробить життя пенсіонерів гідним. Ще дискутуються окремі питання – розмір внесків, перехідний період на перші роки запуску системи, особливості участі. Але їх цілком можливо швидко вирішити», - сказано в повідомленні.

Також Марченко висловлює надію, що уже з 2023 року «зможемо подбати про свою пенсію».

«Ми хочемо, щоб українські пенсіонери жили гідним життям: могли дозволити собі подорожі, зустрічі з друзями в кав’ярні, заняття спортом, якісне оздоровлення. 

Для цього треба, щоб пенсійна реформа нарешті відбулась не на папері, а у реальності. 16 років говорять про необхідність запровадження накопичувального рівня пенсійної системи. За цей час щороку близько 600 тисяч людей за віком втрачають можливість мати пенсійні накопичення на додаток до солідарної пенсії», - зауважує міністр фінансів.

Накопичувальний рівень - це коли ви маєте свій пенсійний рахунок, на який надходять відрахування з вашої зарплати. Пенсійні накопичення не лежать просто на рахунку, вони приносять дохід. Потім ви отримаєте у вигляді накопичувальної пенсії всі кошти, які протягом життя акумулюються на пенсійному рахунку: внески плюс інвестиційний дохід.

Також зазнається, що накопичувальна пенсія виплачуватиметься додатково до солідарної та не зменшуватиме її розмір.

Для того, щоб захисти гроші на пенсійних рахунках, держава на першому етапі буде відігравати провідну роль у наданні послуг.

Також «Судово-юридична газета» писала, як в України захищають пенсійні накопичення громадян.

Додамо, що ми повідомляли, як підтвердити джерело надходження коштів для покупки землі.

Крім того, Зеленського просять врегулювати питання перерахунку пенсій держслужбовцям.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді