Шмигаль обговорив з Меркель програму Енергетичного партнерства з Німеччиною

19:15, 22 августа 2021
Денис Шмигаль заявив, що синхронізація з ENTSO-E дозволить Україні відокремитися від енергосистем РФ та Білорусі.
Шмигаль обговорив з Меркель програму Енергетичного партнерства з Німеччиною
Джерело фото: Урядовий портал
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Україна готова до практичного втілення Енергетичного партнерства з Німеччиною та до започаткування двосторонніх проектів. Про це зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі з Канцлером Федеративної республіки Німеччина Ангелою Меркель, що відбулася 22 серпня, повідомляє Урядовий портал.

Прем’єр-міністр наголосив, що проект «Північний потік-2» несе пряму загрозу з боку Росії геополітичному становищу держав Європи.

«Ми розраховуємо на застосування ЄС заходів протидії введення в експлуатацію цього проекту. А також розраховуємо на збереження статусу України як постачальника й транзитера природнього газу до Євросоюзу та підтвердження використання української ГТС із необхідними об'ємами», — зазначив Глава українського Уряду.

Денис Шмигаль підкреслив, що Уряд України налаштований активно продовжувати співпрацю з Німеччиною та Європейським Союзом у рамках зеленого енергетичного переходу.

«Пріоритетом та стратегічною метою є інтеграція української енергосистеми в європейську мережу ENTSO-E. Україна неухильно дотримується взятих зобов’язань для реалізації повної інтеграції, запланованої на 2023 рік, яка дасть Україні реальну енергонезалежність та можливість відокремитися від енергосистем РФ та Білорусі», — зазначив Прем’єр-міністр.

Перспективними напрямами Енергетичного партнерства, за словами Глави Уряду України, є співпраця у сфері відновлювальної енергетики і водню.

«Ми зацікавлені в пілотних водневих проектах з німецькими партнерами для початку спільного виробництва й транзиту водню в Німеччину і Європу. Німецькій стороні передано на розгляд декілька українських проектних пропозицій щодо водню», — сказав Денис Шмигаль.

Він додав, що Україна вітатиме започаткування до кінця цього року кількох двосторонніх пілотних проектів.

Ангела Меркель запевнила, що співпраця України та Німеччини у сфері енергетики буде продовжена. Канцлер ФРН наголосила на тому, що Німеччина виступає за продовження транзиту газу до Європи через українську газотранспортну систему.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Кабмін затвердив економічну програму поводження з відпрацьованим ядерним паливом.

Додамо, що уряд знижує тарифи на електроенергію для українців: деталі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва