Стало відомо, у якому випадку можна не сплачувати комуналку

18:41, 18 октября 2021
Споживач має право не сплачувати комунальні послуги, крім постачання теплової енергії, у разі їх невикористання та за відсутності приладів обліку.
Стало відомо, у якому випадку можна не сплачувати комуналку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Споживач має право не сплачувати комунальні послуги, крім постачання теплової енергії, у разі їх невикористання та за відсутності приладів обліку. Про це йдеться на сайті Безоплатної правової допомоги.

Це можливо, якщо період тимчасової відсутності в житловому приміщенні  або іншому об’єкті нерухомого майна споживача та інших осіб – понад 30 календарних днів. Це має бути документально підтверджено відповідно до умов договорів про надання комунальних послуг (п. 6 ч. 1 ст. 7 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»).

Факт непроживання можна підтвердити довідкою, виданою на підставі акта, підписаного не менше як трьома сусідами. У разі, якщо людина зареєстрована, але не проживає за адресою реєстрації, їй доцільно підтвердити факт свого перебування за іншою адресою відповідною довідкою.

Це може бути документ, який підтверджує місце перебування особи в іншій адміністративно-територіальній одиниці у зв’язку з роботою, лікуванням, навчанням, тривалим відрядженням, відбуванням покарання тощо.

Виконавець зобов’язаний розглядати у визначений законодавством термін претензії та скарги споживачів і проводити відповідні перерахунки розміру плати за житлово-комунальні послуги в разі їх ненадання або надання не в повному обсязі, зниження їх якості (п. 5 ч. 2 ст. 8 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»).

«Таким чином, якщо ви були відсутні за місцем проживання і надали відповідні документи (посвідчення про відрядження, виклик за кордон) тощо, то маєте право отримати перерахунок», — зазначили фахівці.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, чи доведеться платити за тепло при самовільному відключенні від опалення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області