Розтратив майно на суму 8,6 млн гривень: ВС залишив у силі вирок ексдиректору підприємства «Кіровоградгаз»

14:30, 28 октября 2021
Колишній директор нафтогазового підприємства зловживав службовим становищем і розтрачував майно.
Розтратив майно на суму 8,6 млн гривень: ВС залишив у силі вирок ексдиректору підприємства «Кіровоградгаз»
Джерело фото: radako.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховний Суд залишив у силі вирок колишньому директору держпідприємства «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз». Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Так, ВС залишив без змін вирок колишньому директору ДП «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз» Костянтину Старовойту, обвинуваченому у розтраті 8,6 млн гривень коштів підприємства, вчиненому групою осіб за попередньою змовою, в особливо великому розмірі.

Таким чином, Вищий антикорупційний суд, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду та Верховний Суд визнали вказану особу винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

За вироком суду Костянтина Старовойта засуджено до 8 років позбавлення волі з позбавленням на три роки права обіймати посади в підприємствах, установах, організаціях державної та комунальної власності з частковою конфіскацією майна.

«В ході розслідування було встановлено, що у 2017 році директор ДП «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз», перед своїм звільненням із займаної посади, умисно уклав із одним із суб’єктів господарювання договір купівлі-продажу газу на умовах, які забезпечили розтрату коштів очолюваного ним підприємства.

А саме: очільник державного підприємства забезпечив створення штучної кредиторської заборгованості перед контрагентом, що стало підставою для стягнення із підприємства 8,6 млн грн передоплати за договором купівлі-продажу газу, як пені за невиконання договірних умов.

Зауважимо, що завдані збитки у розмірі 8,6 млн гривень відшкодовані шляхом стягнення цієї суми з рахунку підприємства, в інтересах, якого діяв колишній очільник державного підприємства», — йдеться у повідомленні САП.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВАКС виніс вирок ексдиректору підприємства «Кіровоградгаз».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва