У Мінфіні повідомили, що повинна змінити реформа системи оплати праці держслужбовців

14:12, 29 ноября 2021
Реформування системи оплати праці державних службовців має привести до оптимізації процесів у системі державних органів, - зазначив заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев.
У Мінфіні повідомили, що повинна змінити реформа системи оплати праці держслужбовців
Джерело фото: mof.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заступник Міністра фінансів України Роман Єрмоличев під час виступу на круглому столі «Реформа оплати праці на державній службі в Україні» заявив, що реформування системи оплати праці державних службовців має привести до ефективності та якості діяльності таких працівників, а також оптимізації процесів у системі державних органів. Про це повідомляє офіційний сайт Мінфіну.

Учасниками заходу були представники органів державної та законодавчої влади, академічних установ, неурядових і міжнародних організацій, медіаспільноти, експерти у сфері запобігання та протидії корупції.

«Реформа державного управління має пройти функціональне обстеження центральних органів виконавчої влади, оптимізацію їх структури та чисельності держслужбовців. Адже в системі державної служби за 5 років видатки на оплату праці працівників державних органів збільшено утричі. Водночас, як ми бачимо, чисельність держслужбовців залишилась без змін, відсутні також суттєві якісні зміни у їх діяльності», ‒ наголосив Роман Єрмоличев.

«За даними Держстату, середній розмір заробітної плати державного управління не найнижчий у бюджетній сфері. І тому розгляд питання підвищення посадових окладів державним службовцям має здійснюватися одночасно з аналізом розмірів оплати праці інших працівників бюджетної сфери (галузі освіти, охорони здоров’я тощо). Саме від того, наскільки якісно працює держслужбовець, залежать і якісні зміни у суспільстві, зокрема у тих сферах, у яких цей фахівець працює», ‒ повідомив заступник Міністра фінансів.

Під час діалогу спікери висловлювали власне бачення щодо складників заробітної плати держслужбовців, зокрема наголошували на тому, що оплата праці має мотивувати фахівців з інших секторів економіки до реалізації їх інтелектуального потенціалу на посадах держслужби.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що з 1 січня 2023 року в Україні має запрацювати нова схема оплати праці державних службовців, в якій має зрости роль посадового окладу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України