У ДБР прокоментували інцидент з нардепами в будівлі Бюро

12:04, 23 декабря 2021
23 грудня народні обранці зайшли до будівлі Бюро, але не змогли потрапити до її режимної частини.
У ДБР прокоментували інцидент з нардепами в будівлі Бюро
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державне бюро розслідувань зробило заяву щодо інциденту з народними депутатами, які 23 грудня намагалися зайти до ДБР, завчасно не попередивши представників Бюро про свій намір потрапити на невідкладний прийом до керівництва. Заява з’явилась у пресслужбі ДБР.

«Звертаємо увагу народних обранців, що невідкладний позачерговий прийом народних депутатів здійснюється у попередньо погоджений час і місці. Це випливає з Рішення Конституційного Суду України від 10 квітня 2003 року у справі щодо офіційного тлумачення положень Закону України «Про статус народного депутата України».

Зокрема, КС України встановив, що положення частини другої статті 17 Закону України "Про статус народного депутата України" щодо права народного депутата України на невідкладний прийом "треба розуміти так, що невідкладним є позачерговий прийом народного депутата України з питань його депутатської діяльності, який не може бути відкладений на тривалий час і здійснюється керівниками та іншими посадовими особами розташованих на території України органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій, незалежно від їх підпорядкування і форм власності, громадських організацій і політичних партій раніше прийому інших посадових осіб та громадян відповідно до попередньо погоджених часу і місця".

Народні депутати, які сьогодні намагалися зайти до ДБР, завчасно не попередили представників Бюро про свій намір потрапити на невідкладний прийом до керівництва, навіть більше, не узгоджували можливий його час.

Крім того, у ДБР діють карантинні обмеження у зв’язку з епідемічною небезпекою поширення COVID-19.

Тому депутати зайшли до будівлі, але не змогли потрапити до режимної частини Бюро. Проте, парламентарям був запропонований алгоритм дій для вирішення по суті їхнього питання», — сказано у повідомленні

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Порошенко не з'явився в ДБР. До слідчих намагалися потрапити його адвокати.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді