Кабмін схвалив низку законопроектів, список

13:29, 12 января 2022
Документи були схвалені під час засідання 12 січня.
Кабмін схвалив низку законопроектів, список
Джерело фото: kmu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 12 січня, відбулося засідання Кабінету Міністрів України, на якому, зокрема, схвалили низку законопроектів. Про це повідомив представник Уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук на своєму Telegram-каналі.

«— Схвалено проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про імміграцію», спрямований на удосконалення механізмів надання дозволу на імміграцію, у тому числі спрощення процедур надання дозволу на імміграцію іноземним висококваліфікованим ІТ-спеціалістам. Законопроектом, серед іншого, пропонується скоротити терміни розгляду заяв про надання дозволу на імміграцію з одного року до шести місяців. Також передбачається посилення заходів протидії нелегальній міграції,  удосконалення механізмів скасування дозволу на імміграцію та посвідки на постійне проживання тощо.

—  Схвалено проект Закону «Про внесення зміни до статті 165 Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов для провадження наукової і науково-технічної діяльності». Законопроектом передбачається віднесення до доходів, які не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу, сум міжнародних премій у сфері наукової, науково-технічної діяльності, та стипендій, що виплачуються в рамках фінансування наукових (науково-технічних) проектів, виконання яких здійснюється відповідно до міжнародних договорів України.

—  Схвалено проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про гідрометеорологічну діяльність» щодо вдосконалення провадження гідрометеорологічної діяльності в Україні», яким  уточнюються загальні правові, економічні, соціальні та організаційні засади провадження гідрометеорологічної діяльності в Україні. Законопроект передбачає  чіткий розподіл повноважень та компетенції центральних і місцевих органів виконавчої влади у сфері гідрометеорологічної діяльності та уточнює завдання, права та обов’язки суб’єктів господарювання та громадян у зазначеній сфері.

—  Схвалено проект Закону «Про внесення зміни до Закону України «Про транспорт», яким передбачено створення правових та організаційних підстав утворення та функціонування державного колегіального органу - Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сфері транспорту. Передбачено,  що зазначена Комісія  має забезпечити ефективне державне регулювання діяльності суб’єктів природних монополій та суб’єктів господарювання, що діють на суміжних ринках, у сфері транспорту.

—  Внесено зміни до Порядку взаємодії центральних і місцевих органів виконавчої влади та Національного банку щодо реалізації Закону України «Про гуманітарну допомогу», якими  визначено механізм та строки прийняття місцевими органами виконавчої влади рішення щодо визнання гуманітарною допомогою для отримувачів та набувачів, місцезнаходження яких визначено на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, певних категорій товарів. Зокрема, до таких категорій віднесено легкові автомобілі для забезпечення осіб з інвалідністю і дітей з інвалідністю, та транспортні засоби спеціального і спеціалізованого призначення для забезпечення підприємств, установ та організацій, що утримуються за рахунок коштів бюджетів; вантажі  вагою до 5 та до 22 тонн, якщо вони складаються виключно з товарів, необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів епідемій тощо.

—  Започатковано  реалізацію на період до 31 грудня 2022 р. експериментального проекту з надання в електронній формі висновку щодо того, чи підпадають відходи Зеленого переліку відходів, які є об’єктом експорту або імпорту, під дію пунктів 6-33 Положення про контроль за транскордонними перевезеннями небезпечних відходів та їх утилізацією/видаленням. Експеримент  спрямований на спрощення процедури отримання зазначеного висновку через електронний кабінет суб’єкта господарювання, який здійснює транскордонне перевезення відходів, віднесених до Зеленого переліку», — написав він.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що 12 січня уряд проводить засідання, де розгляне питання запровадження інструментів регулювання для недопущення зростання цін на певні продукти харчування.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси