Боржнику довелось сплатити борг з аліментів у сумі майже 178 тисяч грн, щоб виїхати за кордон

13:01, 25 января 2022
Боржнику довелось сплатити борг у сумі майже 178 тисяч грн, штраф у сумі 88,9 тисяч грн та виконавчий збір у сумі 17,8 тисяч грн.
Боржнику довелось сплатити борг з аліментів  у сумі майже 178 тисяч грн, щоб виїхати за кордон
Джерело фото: ukrinform.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Маючи намір виїхати за кордон, боржник сплатив борг у сумі майже 178 тисяч грн, штраф у сумі 88,9 тисяч грн та виконавчий збір у сумі 17,8 тисяч грн, пише Мін’юст.

Заступник міністра з питань виконавчої служби в Міністерстві юстиції України Андрій Гайченко розповідає, що боржник повинен був сплачувати аліменти на користь дитини у розмірі 1/4 частини доходів щомісячно, починаючи з червня 2014 року і до повноліття дитини. Виконавче провадження перебувало на виконанні у Покровському відділі державної виконавчої служби у Нікопольському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції м. Дніпро з липня 2017 року.

Оскільки боржник не сплачував аліменти, постановою державного виконавця було накладено арешт на його майно, відомості внесені до Державних реєстрів речових прав рухомого та нерухомого майна. Крім того, державним виконавцем до боржника застосовано заходи, передбачені частиною 9 статті 71 Закону України «Про виконавче провадження», в тому числі - позбавлення права виїзду за межі України. Врешті-решт, саме це стало вирішальним у рішенні боржника нарешті виплатити заборгованість.

Також «Судово-юридична газета» писала, що не платиш штрафи – залишишся без авто: у боржника забрали автомобіль.

Додамо, що ми розповідали, як стягнути аліменти із-за кордону: в Мін’юсті розповіли деталі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду