Януковичу оголосили нову підозру: схиляв охорону до дезертирства

16:57, 9 февраля 2022
Віктору Януковичу оголосили нову підозру у підбурюванні військовослужбовців Управління державної охорони до дезертирства.
Януковичу оголосили нову підозру: схиляв охорону до дезертирства
Джерело фото: Thierry Monasse, Globallookpress
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Державного бюро розслідування за погодженням з прокурором Офісу Генерального прокурора повідомили колишньому президенту України Віктору Януковичу нову підозру у підбурюванні військовослужбовців Управління державної охорони до дезертирства (ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст.408 ККУ). Про це повідомляє пресслужба Бюро. 

24 лютого 2014 року колишній президент України тікаючи від кримінальної відповідальності за злочини відносно учасників акцій протесту, схилив заступника начальника Управління державної охорони України – начальника Служби безпеки Президента України до дезертирства.

Як наслідок, начальник його охорони не повернувся до місця служби зі службового відрядження з території Автономної Республіки Крим. Натомість разом з підозрюваним виїхав за межі України до Російської Федерації.

Найближчим часом буде прийнято рішення щодо звернення до слідчого судді з клопотанням про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу (заочно).

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що завершено розслідування стосовно ексміністра екології часів Януковича у спробі підкупу керівництва НАБУ і САП.

Крім того, суд заочно заарештував Миколу Азарова за підозрою в державній зраді.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва