Держава має надати майже 600 тисяч квартир для забезпечення житлом переселенців, — ОП

14:35, 28 апреля 2022
В Офісі Президента обговорили стратегії відновлення України.
Держава має надати майже 600 тисяч квартир для забезпечення житлом переселенців, — ОП
Джерело фото: ОП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 27 квітня, на Банковій відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, де розглянули питання функціонування держави в умовах війни, відбудови та модернізації країни. Про це розповів заступник глави Офісу Президента Кирило Тимошенко у Telegram.

Відомо, що учасники заходу обговорили план післявоєнної відбудови України, а також створення комфортних умов для життя всіх, хто був змушений залишити рідний дім через війну. Зокрема, йшлося про забезпечення переселенців житлом.

В ОП планують створити базу потреб усіх населених пунктів України та розробити концепцію для них з урахуванням потреб громад. Для цього були сформовані 14 кластерів інфраструктури, що потребує відновлення чи модернізації.

"Країна з новим баченням. Сучасність, яка змінить радянський підхід в містобудуванні, архітектурі та плануванні територій України, – саме такий підхід був основою розробки плану відновлення та модернізації, над яким ми активно працюємо зі всіма муніципальними представниками, головами обласних військових адміністрацій", – заявив заступник глави ОП.

За словами Кирила Тимошенка, на сьогодні держава має надати майже 600 тисяч квартир для забезпечення переселенців житлом. Зважаючи на масштаб потреб, було обрано підхід будівництва з нуля, а також викупу готових квартир у забудовників.

"Країна з новим баченням. Сучасність, яка змінить радянський підхід в містобудуванні, архітектурі та плануванні територій України, – саме такий підхід був основою розробки плану відновлення та модернізації, над яким ми активно працюємо зі всіма муніципальними представниками, головами обласних військових адміністрацій", – зазначив Кирило Тимошенко.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки