Бізнес просить Зеленського про відставку Гетманцева: відкритий лист

02:00, 17 мая 2022
Підприємці кажуть, що ціль їхнього звернення - привернути увагу Президента.
Бізнес просить Зеленського про відставку Гетманцева: відкритий лист
Джерело фото: konkurent.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Українські підприємці звернулись з відкритим листом до Президента Володимира Зеленського із проханням «негайно усунути пана Д.О.Гетманцева з посади Секретаря Національної ради Відновлення і з Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики і призначити на ці посади людей, які поділяють ідеї прогресу, стрімкого розвитку». 

Про це йдеться у зверненні бізнесу до Зеленськогоhttps://t1p.de/nvzwh.

У листі підприємці висловили «всебічну підтримку» Зеленському у відстоюванні інтересів України.

«Поділяємо ваше прагнення бачити Україну в числі найбільш розвинених країн світу. І пропонуємо діяти спільно – і у відновленні, і у розвитку, і у подоланні викликів, які ще будуть перед Україною», - звертаються підприємці.

Вони кажуть, що ціль їхнього звернення - привернути увагу Президента до «катастрофічних помилок чи свідомої руйнації економіки України з боку деяких чинних представників влади».

«Ви визначили для нас і новий пріоритет – економіка. Так, на поточний момент 49% підприємств не працюють (або майже зупинені). Але за останній місяць перезапущена майже чверть МСБ (хоча останніми тижнями відновлення загальмовано). І ми будемо діяти далі.

Проте є важливий момент, який створює ризики для бізнесу. І змушує близько 10% підприємців вже проводити релокацію бізнесу за кордон.

Цей ризик створений всередині країни. Це – економічна неволя. Об’єктивно, Україна посідає 130-е місце у рейтингу економічної свободи — що є ілюстрацією непривабливості країни для ведення бізнесу. Саме це заважає Україні зробити прорив. Сплата податків в Україні вимагає в 1,5 рази більше часу, ніж у середньому у світі. Контрабанда, що неможлива без «кришування». А впровадження цифрової митниці дивним чином провалюється.

Вас намагаються переконати в необхідності підіймати податки, чи збільшувати частку держави в економіці, щоб збільшити обороноздатність чи турботу про громадян.

Але це або свідома брехня, або фатальна помилка!», - пишуть підприємці.

Вони зауважують, що хочуть «донести сучасну економічну думку, яку поділяє переважна більшість експертів в розвинутому світі, в Україні, а також український бізнес».

«Системне (а не тимчасове) зниження податків, дерегуляція, швидка приватизація (окрім стратегічних підприємств), зменшення державного апарату – саме це прискорить економічне зростання. Отже сумарно держава отримуватиме більше податків і бюджет буде достатнім для збільшення соціальних стандартів і спроможності держави турбуватися про громадян.

Тому більше не можна відкладати це питання і говоримо Вам прямо — уособленням регресивного, популістського соціалістичного підходу є голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики пан Данило Гетманцев.

Він є послідовним противником економічної свободи, прихильником жорсткішого державного регулювання та придушення підприємницької ініціативи, що робить нашу діяльність неможливою», - сказано у зверненні.

«Переконливо просимо Вас негайно усунути пана Д.О.Гетманцева з посади Секретаря Національної ради Відновлення і з Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики і призначити на ці посади людей, які поділяють ідеї прогресу, стрімкого розвитку. Тих, хто розуміє, що безпека держави – в тому числі й спроможна економіка», - сказано у зверненні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду