Прем'єр-міністр Ірландії прибув в Україну з візитом

11:27, 6 июля 2022
Міхал Мартін підкреслив, що Ірландія надаватиме підтримку Україні на шляху до повноправного членства в ЄС.
Прем'єр-міністр Ірландії прибув в Україну з візитом
Джерело фото: rte.ie
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прем'єр-міністр Ірландії Міхал Мартін прибув до Києва, щоб висловити підтримку українському народу. Про це повідомляє The Guardian.

«Народ Ірландії підтримує Україну та її народ перед обличчям аморальної і неспровокованої терористичної війни Росії. Обстріли і напади на цивільне населення є нічим іншим, як військовими злочинами, і я скористаюся своїм візитом, щоб висловити підтримку з боку Ірландії спробам притягнути до повної відповідальності тих, хто стоїть за цими нападами», - заявив Мартін.

Він підкреслив, що Ірландія надаватиме підтримку Україні на шляху до повноправного членства в ЄС.

«Дух і рішучість українського народу надихають всіх нас, і Ірландія буде надавати всіляку підтримку на шляху України до повноправного членства в ЄС, а також продовжувати приймати і підтримувати цивільних осіб, які рятуються від цієї війни», - додав прем'єр.

Як повідомляє RTE, у рамках свого першого візиту до України Мартін відвідає кілька місць на Київщині, які зазнали руйнувань від російських військ. Пізніше сьогодні він зустрінеться з Президентом України Володимиром Зеленським.

За словами його речника, Мартін спілкуватиметься з українською владою щодо того, як Ірландія та ЄС можуть підтримати поточні та майбутні потреби країни.

Зазначається, що поїздка прем'єра Ірландії в Україну відбулася через два тижні після того, як Президент Зеленський запросив його відвідати країну.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду