Експрацівника державного банку підозрюють у незаконних махінаціях з коштами клієнтів

17:01, 13 июля 2022
Завдано шкоди 27 особам.
Експрацівника державного банку підозрюють у незаконних махінаціях з коштами клієнтів
Джерело фото: budgetbanque.fr
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Пресслужба Київської міської прокуратури повідомляє, що колишнього працівника державного банку підозрюють у незаконних махінаціях з коштами клієнтів.  

«Згідно з матеріалами слідства, працівник банку, зловживаючи довірою клієнтів, приймав від громадян, переважно людей похилого віку, грошові кошти для поповнення банківських рахунків останніх. Однак у подальшому без відома клієнтів скасовував ці фінансові операції, а грошові кошти привласнював. Крім того, встановлено факти зловживання цим же працівником банку довірою клієнтів, у яких він під різним приводом виманював банківські карти та паролі до них, після чого здійснював зняття готівкових коштів через банкомати та привласнював їх», - сказано у повідомленні.

Зазначається, що завдано шкоди 27 громадянам на суму понад 300 тис. гривень, які у подальшому відшкодовані державним банком, чим йому завдано збитків на вказану суму.

«За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру колишньому головному економісту одного з державних банків за фактом шахрайства, вчиненому шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки та у несанкціонованому знищенні інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї (ч. 3 ст. 190, ч. 1 ст. 362 КК України)», - кажуть у прокуратурі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Також ми писали, як захистити свої гроші в інтернеті: НБУ викрив 6 шахрайських схем.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва