Справи, що виникають із сімейних правовідносин: проблемні питання

08:00, 2 ноября 2018
Особливості цивільного судочинства при розгляді справ, що виникають із сімейних правовідносин, обговорили в Касаційному цивільному суді ВС.
Справи, що виникають із сімейних правовідносин: проблемні питання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В цьому році відбулося чимало законодавчих змін, частина яких стосувалася одного з найчутливіших питань — прав дітей. Міністерство юстиції розробило низку законів, що мали на меті підвищити відповідальність недобросовісних батьків та забезпечити найсприятливіші умови для гідного життя та всебічного розвитку дітлахів.

 Такі зміни знайшли своє безпосереднє відображення і в судовій практиці. Це стало предметом обговорення науковців, суддів та представників уряду в рамках практикуму на тему «Особливості розгляду деяких категорій справ, що виникають із сімейних правовідносин: сталість та єдність судової практики», організаторами якого виступили Касаційний цивільний суд, Міністерство юстиції та юридичний журнал «Право України».

Секретар Першої судової палати Касаційного цивільного суду, секретар Пленуму Верховного Суду Дмитро Луспеник присвятив свою доповідь співвідношенню норм матеріального та процесуального права та їх впливу на особливості розгляду судами цивільних справ. На його погляд, суддя має добре знати не лише загальні норми, закріплені в Цивільному процесуальному кодексі, але й спеціальні процесуальні норми в матеріальному законі, що містять виключення і доповнення стосовно порядку судочинства.

Детальніше дивіться в сюжеті Право ТВ.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду