«Урок справедливості» представили юридичній спільноті, відео

15:32, 11 декабря 2018
Здобутки Всеукраїнської акції «Урок справедливості» представили на VII Судовому форумі.
«Урок справедливості» представили юридичній спільноті, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Ознайомити дітей з місією суду в суспільстві та вже змалечку формувати юридичну грамотність та правову культуру громадян. Такою є мета Всеукраїнської акції «Урок справедливості», ініційованої Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України. Здобутками цього проекту поділилася член правління Асоціації, суддя-спікер Дніпровського районного суду міста Києва Юлія Іваніна, виступаючи на VII Судовому форумі, що проходить 15-16 листопада у Києві і порушує проблему глобальної та національної трансформації судової системи.

Головною частиною юридичного уроку є обговорення школярами та студентами справжньої суддівської справи між несправжніми героями - конем та хом’яками.

Також на заняттях судді розповідають про атрибути суддівського процесу, показують мантію та нагрудний знак, знайомлять з особливостями юридичних професій. В кінці уроку діти стають членами «Клубу справедливців», отримують пам’ятні наліпки та диплом про участь класу в проекті.

За численними побажаннями Всеукраїнська акція «Урок справедливості» залишається безстроковою і відкритою для всіх учасників. На даний час вже надійшли заявки на ще 10 тисяч маленьких учасників. Тож лави юних юристів нашої держави будуть поповнюватися і надалі.

Автор: Наталья Мамченко Автор:
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва