Як відбирали суддю Європейського суду з прав людини від України, відео

17:57, 6 августа 2019
Як проходив відбір судді Європейського суду з прав людини від України: інтерв’ю голови Комісії з відбору Михайла Буроменського.
Як відбирали суддю Європейського суду з прав людини від України, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Конкурс з обрання кандидатів на посаду судді Європейського суду з прав людини від України завершено. Комісія, призначена Указом Президента Володимира Зеленського, обрала трьох кандидатів — адвоката Олену Бойченко, президента Європейського комітету із запобігання катуванням Миколу Гнатовського та начальника відділу департаменту виконання рішень Європейського суду з прав людини Генерального директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи Павла Пушкаря. Тепер уже Парламентська асамблея Ради Європи має обрати з їх числа суддю ЄСПЛ від України.

Втім, після оголошення імен цих трьох переможців навколо конкурсу розгорівся стриманий, але все ж таки скандал.

Закиди окремих кандидатів до Комісії стосувалися коротких строків підготовки до мовного тесту чи неможливості перенесення дати його проведення або дати проведення співбесіди, а також прозорості самого відбору Комісією.

Один з кандидатів — єдиний іноземець у конкурсі, доктор права з університету в Ліверпулі Канстантін Дзехцяроу опублікував дуже критичну статтю щодо організації конкурсу.

Голова Комісії для проведення конкурсу з добору кандидатів для обрання судді ЄСПЛ від України Михайло Буроменський в ексклюзивному інтерв’ю «Право ТВ» пояснив, чим керувалася Комісія під час відбору саме цих кандидатів та яку роль грало знання мови.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва