В ЄС пропонують змінити пенсійну систему

18:46, 29 червня 2017
Європейська комісія пропонує нову систему загальноєвропейської накопичувальної пенсії.
В ЄС пропонують змінити пенсійну систему
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комісія представила нову добровільну схему накопичення в разі виходу на пенсію Pan-European Personal Pensions Product.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на сайті Єврокомісії.

«Європейська комісія представила проект по створенню нового загальноєвропейського продукту з персонального пенсійного страхування (PEPP), який би доповнював існуючі національні пенсійні системи в країнах ЄС», — йдеться в повідомленні.

«Сьогодні ми пропонуємо закласти основи єдиного європейського приватного ринку пенсій. Ми представляємо нову добровільну схему накопичення в разі виходу на пенсію, загальноєвропейський продукт персональних пенсій або PEPP (Pan-European Personal Pensions Product)», — сказав віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

«Цей продукт зможе принести вигоду тим, хто економить, — по всій Європі шляхом доповнення до існуючих національних продуктів з пенсійного страхування», — підкреслив він.

«У 2060 році на кожного пенсіонера буде припадати лише двоє працездатних людей, тоді як сьогодні — четверо працездатних. Наші соціальна система і система соцзабезпечення вже зазнають утисків», — заявив віце-президент Єврокомісії.

За словами Валдіса Домбровскіса, сьогоднішня пропозиція за новою системою загальноєвропейської накопичувальної пенсії направлено на вирішення цієї ситуації.

Нагадаємо, 26 червня 2017 року депутат Верховної Ради від БПП Олексій Мушак повідомив, що підвищення пенсій глобально не вирішить проблему в країні, тому варто застосувати азіатський варіант вирішення фінансового становища в Україні.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду