У одному з міст Чехії закривають центр допомоги українським біженцям

21:38, 1 серпня 2022
31 липня — останній день роботи регіонального центру допомоги Україні в приміщенні Галереї Центральночеського краю в Кутній Горі.
У одному з міст Чехії закривають центр допомоги українським біженцям
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У чеському місті Кутна Гора закривають центр допомоги Україні. Про це повідомляє видання dennik.

Так, 31 липня стане останнім днем роботи  регіонального центру допомоги Україні в приміщенні Галереї Центральночеського краю в Кутній Горі.

Починаючи з 1 серпня всі дії, пов’язані з реєстрацією українських  біженців, будуть передані на стандартне робоче місце іноземної поліції або до регіонального робочого місця Департаменту притулку та міграційної політики.

Такі заклади працюють в п’ятьох містах у Центральній Богемії: у Бенешові, Кладно, Кутній Горі, Младі Болеславі та Пршибрамі. Однак тепер вони займатимуться й забезпеченням житла для біженців.

«Від початку хвилі міграції, спричиненої російською агресією в Україні, центральночеські центри допомоги прийняли понад 31 тисячі біженців», - повідомив регіональний речник Давид Шіма.

Зазначається, що спочатку такий центр діяв не лише у Кутній Горі, але й у Млада-Болеславі та Пршибрамі. Проте через зменшення кількості прибулих біженців їх роботу припинили ще раніше.

«Нам більше не потрібно тримати весь апарат, який складається з представників кількох гілок держави, в одному місці в Кутній Горі. Таким чином Галерея Конгрес-центру Середньочеського краю буде служити своєму початковому призначенню», - зазначила губернатор краю Петра Печкова.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду