«Безпрецедентне диво»: Північна Корея заявила про «перемогу» над коронавірусом

09:28, 11 серпня 2022
У країні заявили, що офіційний рівень смертності, що становить 74 особи, є «безпрецедентним дивом», порівняно з іншими країнами.
«Безпрецедентне диво»: Північна Корея заявила про «перемогу» над коронавірусом
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин оголосив про «перемогу» у боротьбі з коронавірусом і наказав скасувати введені в травні протиепідемічні заходи. Про це повідомляє Reuters із посиланням на державні ЗМІ Північної Кореї.

Вказано, що з 29 липня Північна Корея не повідомляла про нові підозри коронавірусу, оскільки, як стверджують міжнародні організації, у країні можливості тестування обмежені.

Як зазначають аналітики, заява про перемогу може стати прелюдією до відновлення торгівлі, якій перешкоджають блокування кордонів та інші обмеження. Спостерігачі також заявили, що це може розчистити шлях Північній Кореї для випробувань ядерної зброї.

«Офіційна смертність Північної Кореї у кількості 74 осіб є «безпрецедентним дивом» у порівнянні з іншими країнами», - зазначає KCNA з посиланням на посадову особу.

Замість підтверджених випадків Північна Корея повідомила про кількість людей із симптомами лихоманки. Ці щоденні випадки досягли піку у більш ніж 392 920 15 травня, що спонукало експертів у сфері охорони здоров'я попереджати про неминучу кризу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва