У Чорногорії офіціанти кафе носять форму з символом «Z»: посольство України направило ноту

18:36, 11 серпня 2022
Посольство України в Чорногорії жорстко та категорично засуджує поведінку адміністрації кафе.
У Чорногорії офіціанти кафе носять форму з символом «Z»: посольство України направило ноту
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Посольство України в Чорногорії засудило рішення адміністрації кафе «Руски Бар» в Подгориці, де офіціанти носять форму з символом «Z», який став символом підтримки війни. Про це заявили у дипломатичному відомстві.

Посольство послалося на інформацію про кафе на порталі Pobjeda. Відомство направило ноту у відповідні органи влади Чорногорії і чекатиме офіційної реакції.

«Ми обурені тим, що в столиці Чорногорії один із закладів громадського харчування настільки зухвало і відкрито підтримує російські злочини проти України і українського народу», - підкреслило посольство.

«Військовий символ російської пропаганди, як знак підтримки вторгнення цієї країни в Україну, латинська літера «Z», яку в усьому світі також називають свастикою, знайшов місце і на уніформі працівників», – йдеться в повідомленні чорногорського порталу.

Видання зазначає, що у Чорногорії, яка офіційно підтримує політику Євросоюзу щодо Росії, лунають меседжі про те, що «події в Україні є наслідками безбожжя» і проєкції Чорногорії як «маленької України».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки