Макрон підписав ратифікацію про вступ Фінляндії та Швеції до НАТО

09:43, 14 серпня 2022
У Парижі впевнені, що цей крок зробить значний внесок у «європейську безпеку».
Макрон підписав ратифікацію про вступ Фінляндії та Швеції до НАТО
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент Франції Еммануель Макрон підписав протоколи про вступ Швеції та Фінляндії до НАТО. Французський лідер підписав протоколи про ратифікацію, які схвалив парламент Франції ще 2 серпня. Про це повідомляє BFMTV.

"Цей суверенний вибір Фінляндії та Швеції, двох європейських партнерів, зміцнить їх безпеку перед лицем поточної загрози в їх безпосередньому сусідстві і внесе значний внесок, враховуючи можливості цих двох партнерів, в колективну позицію і нашу європейську безпеку", - йдеться в повідомленні Єлисейського палацу.

За словами міністерки закордонних справ Франції Катрін Колонни, вже двадцять союзників ратифікували відповідні протоколи.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден підписав ратифікаційні документи про вступ Швеції та Фінляндії до НАТО, що зробило дві країни на крок ближче до офіційного вступу до альянсу.

Як відомо, влада Туреччини не бачить конкретних дій від Фінляндії та Швеції, які необхідні для того, аби Анкара схвалила їхні заявки до НАТО.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва